Vår väg till pionjär inom personliftar

Jalo & Jalo är ett familjeföretag specialiserat på personliftar som grundades 1972 i Åbo. Efter stark tillväxt och ett flertal företagsförvärv under de senaste åren är vi i dag Nordens största företag inom uthyrning av höjdliftar.

Vi har verksamhet i hela Finland med enheter på åtta orter. Dessutom har vi ett svenskt dotterbolag, Stockholms Höjdliftar, som är baserat i Stockholm. Jalo & Jalo sysselsätter 85 proffs inom personliftar och vår vagnpark inkluderar 175 olika liftar från små saxliftar till stora höjdliftar.

Ett årtionde av tillväxt

Jalo & Jalos expansion började 2012 med köpet av liftuthyrningsföretaget Ristosakari Oy. Förvärvet utökade vår vagnpark med 120 olika personliftar. År 2014 fortsatte expansionen till Mellersta Finland med köpet av Kymppinostot Oy i Jyväskylä.

År 2015 köpte Jalo & Jalo Havator Oy:s liftverksamhet i företagets till dess största företagsförvärv. Nästa stora förvärv kom år 2017 då vi tog över Janneniska Oy:s verksamhet med lastbilsburna höjdliftar på 30–80 meter. En fortsättning på samma affär följde 2021, då vi köpte alla höjdliftar på över 80 meter av Janneniska Oy och Bladefence Oy.

Vår internationella expansion kom i gång 2020 med förvärvet av Sveriges största höjdliftsföretag Stockholms Höjdliftar AB.

Kvalitets- och miljöpolicy

Kvaliteten på Jalo & Jalo Oy innebär att produkten eller tjänsten möter kundens förväntningar, krav och behov, samt att produkter och tjänster är producerade enligt överenskomna tidsplaner.

Vår miljöpolicy kräver, att vi erkänner miljöpåverkan relaterade till vår verksamhet och strävar efter att skydda miljön på alla möjliga sätt.

 1. Vi gör vad vi lovar.
 2. Vi lovar bara vad vi kan åstadkomma.
 3. Våra produkter och tjänster är av hög kvalitet, säkra och förutsägbara.
 4. Grundförutsättningen för vår verksamhet är en kompetent och motiverad personal.
 5. Vi strävar efter att ha en positiv inverkan på våra kunders verksamhet.
 6. Vi är fast beslutna att arbeta i enlighet med vår kvalitetspolicy och vi förväntar oss detsamma av våra partners.
 7. Vi utvecklar ständigt vår verksamhet baserat på extern och intern feedback och förändringar i verksamhetsmiljön.

För att vi ska kunna serva våra kunder på bästa möjliga sätt måste vår personal känna till våra kunder och deras behov. Vi vet var våra tjänster användas och vi strävar ständigt efter att förse våra kunder med nya och bättre produkter och tjänster.

Bolagets ledning är engagerad i att uppfylla kraven i lag- och kvalitetssystemet och att ständigt förbättra sin verksamhet och kommunicerar aktivt dessa till personalen och berörda intressenter. Bolagets ledning har accepterat och förbundit sig till de värderingar och mål som beskrivs häri.

Vi är också ett ISO 9001 certifierat företag.

ISO 9001

Vår vision

Vår vision är att vara en nordisk pionjär inom personliftar.

För att göra verklighet av visionen satsar vi på tjänster och produkter av högsta kvalitet som skapar mervärde för våra kunder och samarbetspartner.

Vår ambition är att lära känna våra kunder och deras behov för att kunna tillgodose dem på bäst möjliga sätt. Vi vet vilka uppdrag våra tjänster behövs för och strävar kontinuerligt efter att erbjuda kunderna nya och förbättrade produkter och tjänster.

Vi hjälper kunderna med allt som rör personliftar, men vår kärnkompetens finns inom uthyrning av lastbilsburna höjdliftar inklusive förare. Till vår kärnverksamhet hör även personliftar som hyrs ut utan förare, till exempel bomliftar, saxliftar och släpvagnsliftar.

Våra värderingar

Långsiktig utveckling

 • Vi utvecklar vårt företag långsiktigt med hänsyn till personalens välbefinnande samt våra kunders och andra intressenters långsiktiga mål.
 • Att ta väl hand om personalen och minimera personalomsättningen är viktigt för oss.

Kundfokus

 • Vi utvecklar vår verksamhet med hänsyn till kundernas långsiktiga mål och behov för att tillgodose dem på bästa möjliga sätt.
 • Våra kunder ska alltid kunna räkna med en högklassig och säker kundupplevelse.

Ärlighet

 • Vi utlovar aldrig mer än vi klarar av.
 • Vi håller våra löften.
 • Vi är ärliga och öppna.

Referenser

Kreate Oy

Broreparation
Bron över Vuoteensalmi, Laukas

Infraroad Oy

Byte av portaler
Tusbyleden

Hartwall Areena

Service av neonskyltar
Helsingfors

Saumasto Oy

Fogningsarbeten
Hyvinge kyrka

Insinööritoimisto Conditio Oy

Konditionsgranskningar
Helsingfors

Brändäämö Oy

Montering av neonskyltar
Esbo

J&P
Valomainosasennus Oy

Montering av neonskyltar
Mall of Tripla, Helsingfors

Tuhoeläinhallinta
Delecon Oy

Skadedjursbekämpning
Tavastehus
 

Ramboll Oy

Vesijärven satama-alueen piipun kuntotutkimus
Lahti

Winclean Oy

Fönsterputsning
Tammerfors

Contesta Oy

Kuntotutkimusta
Lahti

Hartawall Areena

Valomainoksien huoltoa
Helsinki